20 Şubat 2015 Cuma

Maulbronn Manastır Kompleksi

*Maulbronn Manastır Kompleksi Avrupa'nın en eksiksiz ayakta  kalan Sistersiyen manastır yapısıdır.  rezervuarlar ve kanalları içine alan  gelismis bir su yönetimi sistemini vardır. Sisteryanlar,  çeşitli teraslar üzerinde yaklaşık yirmi tabii ve suni göl ve göletleri kapsayan bir ağ ortaya koymuşlardı. Bunlar çok gelişmiş bir teknik ile birbirine kanallarla bağlanmışlardı.
*İlk  manastır, 1147 yılında kurulmuştur. manastır12. ve 17. Yüzyıllarda daha da geliştirilmiştir.Ana kilise Romaneskten Gotik e geçiş tarzında inşa edilmiştir. Bu kuzey ve orta Avrupada çok fazla Gotik mimarisinin yayılması için temel öneme sahip oldu.
*Reformasyon çıktıktan sonra, Württemberg Dükü 1504 yılında manastırı ele geçirdi ve orada kendine av köşkü ve ahırlar inşa etti. Yarım yüzyıl sonra, eski manastırı uzun zamandan beri işgal etmis olan bir Protestan ilahiyat fakultesine verildi ve halen bu durumunu korumaktadır.
*Manastır kompleksindeki mesleki atelyeler   acemi işçiler tarafından kullanılmaktadır. Kompleksin dışındaki bazı binalar taştan yapılmıştır. Bazıları ahşap  çerçevelidir.Tüm ompleks  bir duvar ile çevrilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder